cepat bersalin

hi ibu ibu. ada tips tak and share la pngalaman how untuk bgi cepat bukaan and cpt bersalin?? skrg tadak rasa sakit apa lgsung. cuma sakit dkt miss v ja. kalau tak turun tanda jugak, 4/6 ni kena serah diri and induce. kalau boleh nak natural rasa sakit bersalin. thankyou ibuu semua kongsi share❤️#pleasehelp #firstbaby

5 Balas

bersama hari2... senam squat...guna meja ke ape yg boleh pegang n turun naik je... lps tu dh rileks sikit cuba duduk skejap...tenang tarik nfs..haa depa kaki tu kedepan n ktepi buat 2,3x dh la..rajin2 buat....sambil tgn usap perut ckp2 mgan baby kluar awal ye...buat dlm 5minit skali...bjalan2..

2y ago

amin..smoga dpermudahkn