cepat bersalin

hi ibu ibu. ada tips tak and share la pngalaman how untuk bgi cepat bukaan and cpt bersalin?? skrg tadak rasa sakit apa lgsung. cuma sakit dkt miss v ja. kalau tak turun tanda jugak, 4/6 ni kena serah diri and induce. kalau boleh nak natural rasa sakit bersalin. thankyou ibuu semua kongsi share❤️#pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Saya “bersama” dgn suami baru turun tanda. Sebelum2 tu takde tanda apa langsung. alhamdulillah saya selamat melahirkan sehari sebelum due date. Try lah kerapkan bersama suami lagi2 nk hujung2 bersalin ni. Tp jgn kasar sgt. Pilih posisi yg selamat utk baby

2y ago

mudahnya. sy dah cuba hari2.tapi xjalan juga 😅, naik turun tangga, berjalan.. sampai sakit dkt ari2 tu xleh nk gerak.. ada 5hari lg sblm kena induce 1/6 nti.