cepat bersalin

hi ibu ibu. ada tips tak and share la pngalaman how untuk bgi cepat bukaan and cpt bersalin?? skrg tadak rasa sakit apa lgsung. cuma sakit dkt miss v ja. kalau tak turun tanda jugak, 4/6 ni kena serah diri and induce. kalau boleh nak natural rasa sakit bersalin. thankyou ibuu semua kongsi share❤️#pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Sis boleh duduk rapatkn tapak kaki, lepastu sis kepakkan peha byk kali. Selain tu, sis duduk gelek pada yoga ball dan boleh buat squat dgn bantuan suami. Boleh juga kerap bersama suami. Bersama suami boleh bantu buka laluan lebih mudah terbuka. Boleh banyakkan berjalan juga dan naik turun tangga. Boleh juga usap perut, pujuk baby untuk keluar. Inshaallah..

2y ago

terima kasih share tips❤️ mmg dok buat hari2 and harap sgt baby nak kluaq before date serah diri. baby makin aktif jee