keptihan

Ibu hamil mmng byk kpthan ke? Normal?

23 Balas

Bykkan minum air putih. Jgn than kencing. Jgn biarkan keputihan makin teruk sbb akan ada infection pd tembuni & mybbkan air ketuban pecah. Air ketuban tu protection tuk baby dlm kdgan. So, bahaya klu pecah blm waktunya.

normal klu jernih n x bau.. kalau dah tukar kaler coklat merah kuning hijau trus g emergency ye.. tu tndanya ada jangkitan kuman bhaya kpd baby..

Kena jaga makan sis, elak makan benda manis. Then selalu tukar seluar dalam & tak pakai bagi berangin. Lepas basuh lap kering.

5y ago

betul nie,.. cuba amalkn nie, sy pun bt gini sentiasa keringkn... bw tisu lh klu ke tandas

Sy awal preg mmg ade, lpastu sy try rebusan daum sireh then basuh alhamdulillah dah takde dah keputihan dan berbau

5y ago

Klau cuma keptihan tp takde bau bleh jga ya pkai ptua ne sis?

Sma sya pn ade,tpi tak lh bnyk, 2 orng ank tak perna plak,mau yg ke 3 bru ade.

Aah sis. Time pregnant keputihan klua lg byk dr biasa. Normal sis.

Normal.. Jadi tak normal kalau bertukar kaler hijau

kputihan normal ade. yh xnormal bila berbau dan hijau

Normal jnji keputihan tu.. Xbau dan xgatal

Sya lgsg takda keputihan sbb mkn mmariam