Milo

Ibu Hamil dpt minum Milo ker?

11 Balas

Sy hari2 msty mnum milo smpai dah 36 week ni.... Alhamdulillah so far xde msalah hb drop... Rse boleh mnum ari2 kot cuma jgn mnum skali mse mkn vit tu... Sy biase mnum mse srapan..ade gdm pon sy msih mnum..

Boleh tp kalau HB low jgn kerap minum yer.. sbb milo pn berkafein wlpn sedikit.. smntra tkde pape mslh boleh tp berpada..

Kalau hb low,jgn minum milo/tea/coffee..nanti ubat tambah darah yg kita ambik tu xde kesan.kalau hb ok,on jerr 😂

Patut lah hb sy dari 11.8 turun ke 9.6😭sebab faverett minum milo je... Adehhhhhhh... Skrg da 30 weeka

Dpt sis..sy awl khamiln mmg beliur milo saja..😂

jarakkan masa ketika makan vitamin & iron tablet

boleh tp jarakkan dengan pengambilan ubat ye.

Boleh jgn berlebih2 manis tu takot gdm

Boleh je.. Just elakkan caffeine

Boleh je..sy pn minum