hiii mommy

Jarang snngt dpt minum milo ais dlm sebulan sekali tkpe ke janji dpt rasa sini sy nk tnya bole ke ibu hamil minum milo walau pun sekali

38 Balas
Expert

Salam sejahtera puan, untuk makluman anda, tiada masalah untuk anda minum air milo ketika hamil. Namun begitu, dinasihatkan agar tidak mengambilnya terlalu kerap kerana kandungan gulanya yang agak tinggi. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih

Sy minum jugak kadang sbb x minat sgt milo ais. Dulu kerap minum nescafe ais. Skrg btl2 teringin baru minum. Cuma time nk appointment klinik je sy kurangkn minum manis 😂 tp semenjak pregnant ni teh ais mmg tak boleh tolak. Suka sgt 🤤

Sy selalu juga minum ais milo manis pula tu. Lagi kalai kat mamak 🤣 Tapi jangan selalu la. Kang kena kencing manis satu hal, berat naik dadak satu hal, hb low pun satu hal 😂

Klu sy awl preg milo ja pngikat smngat sya stiap hari😅,klu tiada milo mkn pn tk slra, tenaga pn hilang wlaupn ada mkn..skrg da 28w ble da control milo, tukar pula pada susu

Sy sblm pregnant x bole mnum milo sbb migrain.. Tp skrg hari2 nak.. Sampai klo x mnom bole teringat2.. Tp skrg kena kurgkn sbb hb drop.. Dr 12.1 turun 10.3😂

Sy hari2 nk Milo..klu blh ratah cmtu je...tp lpas tu mnum air masak utk bilas blk gula dlm milo y byk Tu..klu X kencing manis nnt sis...☺️

Lega pulak bila mama2 semua kata ok je minum Milo,serious saya X terfikir pulak Milo X leh minum,sbb Milo je yg sy bole minum selain teh..

Masa pregnant slalu juga tapau milo ais ikat tepi. Boleh je minum milo ais, tp sugar intake kene control takut tak pasal kene diabetes

Boleh je nak minum milo, saya selalu jugak minum. Makan milo macam tu je pun saya pernah. 😂

Bole je mommy..dari awal preggy till now saya minum milo je..sbb kopi dah tak bole kan😂