Minum Milo

Ibu hamil di sini nak tanya...boleh ke minum milo tiap pagi? Alhamdulillah Kandungan saya masuk 6bulan

31 Balas

sy prgnnt ank 1st strt suka sgt mnum milo.tp bkn milo susu..milo gula... kndungan 4bulan da mula ade susu bdn.. smpai la bersalin ... dan ank sy skrg 1y8m msih mnyusu bdn..kalau sy xmnum milo susu sy kurng hahhaa..kiranya milo nii sy punya version milk booster..sbb milk booster ni ikut apa2 yg mommy2 happy kan... skrg tgh prgnnt ank no 2 pun sme.alhmdllah xde sngkut gdm

mcm sy ade gdm diet control(kantoi mase minum air gula je tp check weekly ok je) & hb low..doc sarankan utk xminum milo tp lg sy pantang lg hb drop sampai 8..tp bila sy minum milo & kopi mcm biase sehari secawan tp kurang manis..hb sy ok je..paras normal 11 gitu..tp maybe ikot org jgk kot..bukan semua org mcm sy kan..

Boleh je sis.. Tapi milo kosong.. Cuma kalau sis nak check up or check gula, seeloknya skip 2hari.. Sebab takut sangkut.. Alhamdulilah saya hb semua okey, masa minum gula pun okey.. Saya makan and minum je sis.. Cuma kalau nak checkup kk je 2hari saya akan jaga makan😊

sy ada gdm on diet.. minum milo tp suka milo kosong letak krimer atau letak susu tepung..kalau ada gula terus x boleh minum.. sebelum pregnet milo lh plg sy x suka.. hb sy cantik..last 14.1.. tp klu hb rendah elak dr minum milo, nes,kopi,teh semua..

Sy minum je sb xde pape sangkut ngn kencing manis.. banyakkan minum air kosong jugak.. tp kalu nak g checkup better minum air lain takut nanti tetiba check, gula tinggi.. moga semuanya baik2

jika puan tiada mslh hb low... smuanya ok..puan blh je minum...jika hb xbpe nak cntik..better stop supaya tidak memudaratkn puan dan bby pd ms akn dtg...mg d pmudahkan segalanya..aamiin

Sy minum je tanpa campur susu or gula lagi sbb milo tu je pun mmg dah manis kan, tp mnum pagi je hihihihi org ckp takleh mnum milo tp dah tu je yg sedap kat tekak 🥲🥲🥲

saya minum milo dari awal bsalin smp habis pantang .teh kopi tak leh minum angin..tapi milo buat tak pekat lah gula pu cotet je letak buat rasa2 manis skit je

Puan, jika tiada masalah diabetes tidak mengapa. jika ada diabetes big no no. Banyakkan minum air kosong juga ya puan. Barley suam pun best.

sy kandungan 8 bln.. tetiba ketagih milo panas waktu pg. hb normal je. klu ada gdm berpada2 minum, sy gdm minum milo+gula skit wktu pg, masih normal bacaan bsp