masalah hb low

iberet folic elok makan masa perut kosong. lepas makan ubat kena tahan 2jam dulu ke baru makan? kalau makan (alas perut) terus tak boleh ke sebab ubat tu effect dia buat cepat lapar hehe

2 Balas

Sy pon sama mkn iberet. Sy tanya doktor , doktor kata mkn mase perut kosong mcm baru bgun tido. Pastu boleh terus nk mkn nasi or apa2. Tp sy nk selamat sy minum ngn air sunquick dan tggu setengah jam baru mkn nasi or roti apa2 . Sy dh tanya 2 doktor psl hal ni. So myb betul . Sy google pon ckp tggu 30mins bru mkn apa2 .

mmg 2 jam awk. klu awk cpt lapar..tukar waktu mkn ubt ke sebelum tidur.