Berat badan tak naik naik

Hi i nak tanya i dh 12 weeks but berat badan I tak naik naik And kakak I bising dia kata mesti anak nanti keluar tak bagus dari Bentuk badan nya means Bayi saya Akan mengalami cacat Tapi saya makan mcm biasa mmng dari dulu seblum kahwin Dan dh sampai ada baby pun Mmng susah nak naik Apa Patut saya buat Saya risau Dan sedih bila kakak saya ckp macam tu

34 Balas

Sis boleh buat details skin bila baby dah besar sikit , dalam 22 weeks mcm tu.. actually kalau Doctor tak kata apa2, means okay je sebenarnya.. think positive ! 💪🏻 InsyaALLAH, Allah mudah kan segala urusan sis ❤️

Samalah . Sa pregnant 11 weeks. Tp berat kurang 2 kg.. Sb morning sickness teruk sangat. Jd doctor bg ubat tahan muntah. Sa makan bila perlu je. Walaupun mual.. sa paksa je makan sikit2.. Harap badan akan naik la bulan ni.

Sy pun sama. Berat sebelum pregnant 46kg. Dari 4 sampai 11 weeks takde selera makan langsung and berat turun jdi 43kg. Acam nak naik berat badan.. Ni 12 weeks baru mcm start nak ada selera mkn. Harap lepas ni naik berat.

Sy masa mula2 buka buku pink 12w berat 88kg. Now dh 37w berat 87kg. Makan bnyk sebab xde alahan pn. Tp berat ttap xnk naik. Masa scan berat baby ok je. Setiap org x sama sis. Yg penting makan makanan berkhasiat..

Saya buka buku pink 10week berat 47kg. Skarang 33week berat naik smpai 50kg jer. Nurse bising suruh naik berat badan pdhal saya mkn ok jer. Seb baik baby sihat. Skarang baby 1.8kg. Relax2 jer asalkan baby ok.

saya pun berat asyik turun je..doc x bising pun sebab scan baby membesar dengan elok..scan pun nampak semua ok..yg penting awak makan makanan berkhasiat..minum susu dan vitamin yg klinik bg jgn tinggal

Sy aritu last klinik pn..berat badan sma jer,dr first daftar buku pink smpai da 28w..maintain jer,mkn pnya main byk lg..tp x naik2 gak 😅arap2 da masuk 8bln nti x naik mendadak la 😂

1st trimester jgn naik berat bdn byk sgt. Apabila dh trimester kedua dan ketiga automatic akn naik. Naik byk x bgs utk diri dan bayi jg terutamanya utk ibu yg ada kencing manis

Masa hamilkan anak no 3 berat trn 12kg.. lps 28w baru berat naik.. scan, berat baby ok je.. skrg ank no 4 dah 23w, berat br naik 1kg.. tp scan , bby membesar elok je.. berat pun ok

Saya masa mula2 buka buku 8week berat 74kg skrng da 31wèek berat 73kg,nurse bising la brat tk naik2,tp bila dr scan berat baby ok je..fikir baik2 je hrp semuanya baik2 sja.