Berat badan tak naik naik

Hi i nak tanya i dh 12 weeks but berat badan I tak naik naik And kakak I bising dia kata mesti anak nanti keluar tak bagus dari Bentuk badan nya means Bayi saya Akan mengalami cacat Tapi saya makan mcm biasa mmng dari dulu seblum kahwin Dan dh sampai ada baby pun Mmng susah nak naik Apa Patut saya buat Saya risau Dan sedih bila kakak saya ckp macam tu

34 Balas

Toxic bebeno kakak awak ni. Saya berat asyik turun je bila tanya nurse dia just cakap selagi tak underweight jangan risau. Banyakkan makan benda berkhasiat.

Masa first trimester berat saya turun sampai 6kg sebab alahan tak lalu makan. Lepastu baru berat start naik sikit sikit. Awal awal berat tak naik okay je.

Saya buka buku berat 47kg..skrg minggu ke 12 pergi kk berat jadi 43kg..nurse kata awai takpe..nanti trimester 2 akan naikk..

Sy pun. Berat turun sbb alahan. Awal2 dlu 55kg. Pastu turun. Smpai skrg dh 20 weeks tak naik2. Naik 100gram je dlm 2 minggu.

Biase la tu..sy dlu pn berat asyk turun je..sekrng pn naik sikit je..tp doc scan baby okay je..jnji baby kte sihat..

sme la skrg da 6 bln pn x naik2 tpi doktor x ckp ape pn mse scan .. xpe kak yg pnting baby slmt mkir yg baik2 je

Sy pn pernah berat statik di awal pregnant..xde alahan pun..mkn elok je.. Alhamdulillah, baby pun lahir sihat..

Berat naik 2kg nurse marah. Nurse pesan awak boleh naik 0.5kg je sebulan. Sis is tabah haha

Saya dulu berat turun 8kg.. Tpi scan bby okay je membesar dngn sihat. Jadi jgn risau ye

Sy 12w turun 2kg sebab alahanteruk. Dr tak ckp apapon lepas dah alahan nti berat naik