Bersama suami

Hi! I nak tanya, I dah masuk 8bulan, issit okay untuk bersama suami? Atau akan ada risiko apapa?

20 Balas

Boleh saja sis. Janji jangan ganas-ganas sangat. Sebenarnya, sex pada hujung-hujung kehamilan ini boleh memudahkan proses bersalin! Tapi dalam banyak-banyak position, jangan try semua position ya! Ini antara position yang perlu dielak: https://my.theasianparent.com/seks-ketika-hamil-panduan-posisi

8m boleh dh nak kerap bersama sis. Senang bersalin. Air suami tu orang kata air selusuh paling original. Baby takkan kena pon. Dont worry. Dia duk dlm tempat dia sendiri 😇

Ok ja.. cuma jgn buang dlm. Air mani tu dia natural induce. Bolei cepatkan bukaan rahim sblum waktunya 😅. Klau 39w mnunggu hari. No prob buang dlm.

5y ago

Betul.. dh msuk 38 ke atas galak buang dlm. Air mani llki mmg natural inducer terbaik. Ransangan pd puting kita pon blh percepatkan bukaan jln.

sama laa hahaha skrg pun asyik penat jee sakit pinggang. 😂😂 tp dorg ckp makin dkt due sgt2 d galakkan natural induce katanya😂

My experience, baby lahir premature. Air ketuban pecah masa bersama suami, masa tu 34 weeks. Baby emergency czer lps 2 hari sbb baby lemas

5y ago

Biasa je x aktif sgt. Mgkn sensitif kot. Better buat dkt2 nak due, mmg blh cepatkan contraction

I pun da 8bln .. tp x brani , rasa bersalah tu ada but since perut da besar ni mcm nafsu pun kurang ft takut jugak la

my mom ckp boleh tp dsarankan asing kuah dlm tempoh akhir 2 bulan utk elak air en suami melekat atas kepala baby

5y ago

Ha ah... Tu bkn air mani ye.. 😊

pernah baca artikel pasal ni. doctor kata boleh. lagi dekat nak beranak lagi bagus katanya 😁 tapi jangan geganas 😅

5y ago

Bby dlm kantung, selamat hee

Oh 1 pun dh 8 bulan. Dh lama x bersama suami.. Nak try la nie.. Lama dah x feel 🤭🤭oopss

Hehe boleh.. kteorg pn bertahan lama jugak masuk 9 bulan baru berani..