MGTT abd BSP

Macam mana cara nak kawal pemakanan supaya bacaan BSP saya kembali normal setiap kali ujian.. so sad first MGTT is 9.1

3 Balas

Sama.. Skrg gdm on diet.. Seminggu skali test bsp.. Reading ok cuma xtau kenapa tiap kali lepas breakfast mst reading tinggi. Yg lain semua under 5.. Pening.. Makan biasa tp sikit.. Air manis xminum dah.. Nasi ambil sikit.. Sayur banyak.. N mnum banyak air.. Ada yg kata mnum lemon suam or barli utk rendahkan gula tp belum try lagi..

4y ago

Saya harini buat BSP kul 8 bacaan oklh 5.. Pastu saya mkn kuih manis 3 ketul buat BSP trus naik ke 9.1.... Seram trus... Pastu saya hanya ambik roti wholemale dlm 4 ke 5 keping dgn air kosong je... Buat BSP kul 2 dan 8 mlm trus turun 4.6.. Alhamdulillah la...

Sy rendam asam keping 2keping dgn air panas satu cawan lepas tu ttup cwan tu,bila dh suam minum,sehari sblm buat bsp tu minum 3kali sehari.

4y ago

menjadi ke sis

mkn peria..masak tumis, sedapp 😋 pastu elak minuman bergula dan kurangkan pengambilan karbo