cara hilangkan rasa sakit

i dh bersalin dh tetapi susu i sedikit saja, tetapi i duk bg juga.skrg i dh blk umah and bby masih ada d wad bby.masalah skrg i dh mula sakit d payudara i.utk hilangkn rasa sakit apa yg harus i lakukan supaya payudara i x raaa sakit and x bengkah.

12 Balas

1) tuam breast dgn kain (guna air suam). 2) bersihkan kawasan puting, kalau ada daki kena sapu bersih. Daki yg menyebabkan laluan air susu tertutup. 3) urut breast/marmet 4) guna pump elektronik Lepas buat ni inshaa Allah susu keluar dgn lancar. Lagi satu, mandi air suam. Masa mandi boleh alirkan air dkat area breast sambil urut2

Sakitnya bila teringat masa pantang kena bengkak susu. Anak kt wad 5 hari mmg kena pam je sis. Bg anak susu di hospital nanti. Kena tuam, marmet, kalau tak tahan sgt, sy lekap guna kobis je semalaman. In sha Allah okay nnti

Kena urut breast tu sis. Rasanya bengkak susu tu sbb anak tak menyusu. Lagi lama dibiarkan tambah sakit. Kena mak bidan kampung yg urut. Sementara tu boleh guna pump jugak utk elak pembengkakan

Kena urut tu sis..pakai sayur kobis letak kat situ..mak saya tukang urut bila xde susu dia urut dan letak sayur kobis..moga dipermudahkan semua..

Susu takkeluar tu..dah tersumbat mungkin..cuba pam susu...time mandi pakai air panas..urut2 bahagian dada

Kena panggil bidan utk buka laluan susu tu sis..mmg sakit sgt klu bengkak susu sampai boleh demam..

tuam dengan kain panas, urut lembut 3 4 min pastu pam. jangan urut pakai baby oil pun okay .

Saya mndi gn air suam sambil uh saya urut tempat yg ketul ii uh sambil pum susu kuar

Beli pump electronic.. kena pump.. breast dah start nak hasilkan susu

Sis klw byk dh susu sis blh mnta tlg husband isap buang kan