8 weeks

hi , i da 8 mgu. tp till this moment, i xde selera makan. ade yg feel the same x

24 Balas

yup... pening loya sumer siap tp sy paksa diri tuk makan jugak... bcoz makanan tu bkn tuk sy, tp utk perkembangan anak... plg kurg pon try minum susu n kurma ajwa every morning... atleast something daripada duk ikut sgt rasa xde selera makan tu... we have to think about baby dh... diri kita jatuh no.2... just my 2cents... 😉

Sama.. masa i 8 weeks i tak tahu i pregnant.. masa tu dari 6 minggu i tak boleh bangun dari katil. And muntah lendir2 sampai takde benda nak muntah(sebab tak makan apa2) then later i pergi klinik doctor sahkan i pregnant 8 minggu. Baru la tahu kenapa🥴

5y ago

nice momentttnye

ya sy juga mcm tu. dari pg sampai ke malam loya & muntah. perut lapar sgt. mampu minum susu + oat. susu anmum cokelat tak dpt masuk, tp gagahkan juga minum 😩 apa ja masuk mulut, mesti keluar balik lepas tu.

Sis kena makan jgk, walaupon tak de selera. Jangan sampai berat drop byk tau. Now sy berat drop 3kilo n kena appointment every 2week. Alahan agak teruk. Tak makan lapor plak. Jadi makan pon paksa rela 😆.

Normal untuk perjalanan awal ke 9 bulan same like me sampai mengidam makanan then beli bila dah ada depan mata tengok saja rasa loya. Tak selera its normal, akan hilang bila baby semakin membesar.

Sy alahn smp 3 buln. Mkn ekot mood. Kdg selera. Kdg xde selera. Loya munth memg selalu la. Smp tiap2 mgu turun klinik sbb xthn dgn alhan. Msok 4 bln je. Alhndulillah xde dh. Sikit2 je.

5y ago

sy alahan teruk 6 weeks 4days. apa² ja masuk mulut keluar balik. perut lapar sgt. semua bau buat loya muntah. mcm mane nak makan ye 😭

same with me. 7week hrtu brt naik 2kilo sbb kuat sgt mkn. now takde selera nk mkn kdg².but i pksa jugak mkn. bila mkn okey pulak.. sometimes je muntah balik

Normal sis, saya smpi 6 bln lbh x blh mkn nasi sgt, tgk lauk2 yg berminyak, sambal2 pun jd mual... Dr awal bnyk mkn buah n sayur je yg lalu...

Sama..saya pun baru masuk 9mggu, tapi nak makan punya laa x de selera langsung..x mkn, nnti perut jadi kembung, mulut plak pahit jee rasa..

5y ago

ha'a sya pun sma, air liur rsa pahit jer. knape ye

tengkyu semua. lega sangat dgr exp masing2. i da mula riso sbab slalu dgr, org pregnant ni selera makan kuat. tp macam i terbalik plak. xoxo

5y ago

sebab masih awal lagi.. nanti dah masuk 20 weeks akan rasa lapar je.. sebab baby makin membesar hehe... time tu baru lepas makan pun rasa lapar lagi hehe