Normal?

I ada batuk yg agak lama tak elok lagi. So doctor dah bagi ubat batuk..bila lepas makan ubat tu, okay sikit tak ada kahak tapi ada batuk tp x ada kahak. Cuma bila beberapa jam lepas makan ubat tu, jadi balik batuk n kahak. Lepas tu normal ke bila kerap batuk, sakit kat bahagian abdomen belah kanan?? Boleh tak ualls suggestkan petua org lama yg boleh hilangkan batuk and kahak??

9 Balas

Saya pun batuk agak lama jugak, sebulan jugak. Yg penting kena jaga makan, jangan makan yg bergoreng sgt. Ada org kasi tips sapu vaporub dkt tapak kaki pastu pakai stoking sebelum tido, make sure tak kesejukan, mandi air suam. InsyaAllah bole kurangkan batuk masa tgh tido. Apapun mintak saranan doktor jugak.