Scan

Hyee nak tanyaa waktu berapa weeks kite boleh scan untuk tengok muka baby.. ?Sekarang sy da 22 weeks...

8 Balas

bole dh tu 22weeks plg elok utk buat detail scan.klu dh bsr sgt nnt x dpt detail sgt yg cntik katanya.ni doc di KK suggestkan. cuma kena survey tnya la klinik swasta yg ada buat detail scan tu..hrga pun beza2..kena buat appointment dlu klu ramai org..hari apa ada. sy buat br ni masa 23w..dpt tgk muka n jantina dh.klu ikut klinik tu utk detail scan dia bg tu..20-24weeks. yg 25w - keatas tu detail scan tp (partial)

22 week boleh buat detail scan, kalau thok muka, peefer 28 week..time tu cantik, baby kembang cantik..

Doc bgtau sy haritu nak nampak muke baby tembam dh 28w ke atas. Kalo nk buat detail scan 18w-24w

Sy p buat ms 8bln, 4d scan hosp swasta..mmg jls sgt wajah bb dan semua anggota bdn.

Kalau 3D/4D jgn lebih dari 30minggu.. mmg padat tak jelas muka baby...

28 weeks sekali buat detailed scan utk tgk semua parts badan klu ok ke tak.

28w da boleh buat 3d semua xsilap

27 week ke atas