Check upt dkt rumah positif , check klinik negatif

Hye , sy check dkt rumah 2 upt dan clearblue digital positif..bila check dkt klinik jd negatif..kenapa ya? Sy check sebelum nk period , 5 hari sblm period..

Check upt dkt rumah positif , check klinik negatif
25 Balas

mcm sy pon check sbelum period. line samar2 mcm ni. kalau mcm ni mmg pregnant. cuma kalau check klinik, bg dorg positif tu cek bila dah lepas trikh period. kalau sbelum trikh period mmg dorg tak bg jaminan walaupun kita dah check berkali2 kt rumah naik double line. masa sy check klinik tu, dr suruh dtg blik kalau date yg sy period tp xdtg hehe. sy doa je moga tak dtg n moga betul ada isi. Alhamdulillah. mmg xdtg periodnya. 🤗 masa sis g check klinik tu,upt naik samar2 atau 1 line je??

maybe sebab terlalu awal untuk check kat klinik, nanti try lagi pregnancy test tu dalam 2 @ 3 minggu . nanti dah pekat sikit , anggaran 6 atau 7 w dari tarikh first last period sis macam tu, boleh gi klinik semula untuk check . mungkin time tu dah nampak kantung kalau scan 🤗 sebab saya nampak double line dalam gambar, cuma terlalu kabur. kadar hcg dalam badan tak tinggi lg sebab terlalu awal 🤗

2y ago

Kemungkinan. Juga alat tes ya bermasalah,, saya sendri pon pernah lalui tu,, saya sampi 2 kali test hsil positip,, coba ganti alat nya

Tunggu dulu sis, mungkin masih awal, saya sarankan sis tak payah beli clear blue tu, mahal, dalam 2 minggu lagi sis guna yang ni ja, kalau makin terang Insyallah ada tu sis, sbb lebih accurate lepas missed period and baru sis boleh scan kalau week 5-6 boleh je nmpak kntung dah.

Clear blue mmg dpt detect tp klu pakai biasa tu klu masih awal kadang2 xdpt detect sis,sbb sy test ptma pun mcm gambr result sis tu,kli kedua 1 line,maybe after 2weeks lah mcm tu,sy test kali ke3 laju naik 2line,pastu try guna clear blue kluar 3 ..bila minta adik sy yg nurse kira masa tu sy dah 5w..

Awal sangat lagi sis. Saya check sebelum period dah dapat double line pun saya pantau sendiri je kat rumah repeat check setiap 3-4 hari. Agak2 dah 6 minggu baru gi klinik scan terus nampak baby dah.

Awal tu..klinik nak yang dua2 line terang. Kalau satu terang satu samar, doc kata negatif. Sama ada nak period atau hamil. Dua2 terang bru dia kata positif.Nnti repeat balik ya. Jaga diri

saya pun perna check masi kabur mcm tidak nampak 2 line , sekali saya check 1minggu kemudian baru afa nmpak sikit ..masi awal tggu la next week baru check lagy

saya pun test 5hari sebelum period , seminggu lepas tu saya test balek line jadi pekat . ada tuuuuuu cuma awal lagi , awak terus pantau line sampai pekat tau 🥰

5 hari sblm period adalah masih terlalu awl. kalau betul kuat hormon hcg tu,akan keluar samar2 je double line tu. cuba lagi lpas 2/3 hari period delay.

Awal lagi yunk. Sy pun cmni very faint line . Tggu lepas dh delay period nnt makin terang. Upt klinik mmg detect high Hcg Kalau baru2 mmg negative