Berat

hye saya mahu bertanya...berat asal saya 64kg sekarang saya sudah 72kg...next appointment dengan klinik 9/12 depan so saya sangat risau dengan kenaikan berat sebab saya ada selera makan yang tinggi...patutkah saya risau atau saya buat tidak tahu dengan berat saya...kerana sewaktu saya melahirkan anak sulong saya berat sy 86kg sehingga 115kg

14 Balas

saya berat asal 49kg, sekarang dah 36week berat saya 66kg...tu pun nurse bising.....berat baby saya okey...saya tak tahu kenapa nurse bising bila berat saya makin naik...ada masalah ketika bersalin nanti ke kalau berat saya makin naik???

5y ago

Kalau berat naik lebih dari level sepatutnya boleh dapat risiko yg menyebabkan tekanan darah jadi lebih tinggi, boleh dapat kencing manis. Sebab tu nurse tu bising. Nurse takkan bising kalau perkara tu tak beri masalah pada sis. Kalau sis tak faham sesuatu isu yg nurse bisingkan tu. Sis kena tanya semula apa kesan dia kalau benda yg dia bisingkan tu terjadi. Bukan pertikaikan kenapa nurse tu bising.