baby susah mkn

Hye nak tnya baby saya nak masuk 8bln tpi still taknak mkn smue puree n mknan dye tolak ? Skrng baby hanya mnyusu bdan saja

6 Balas

Macam anak saya. Ni nak masuk 11 bulan, susah nak makan. Tapi tetap bagi walau sikit. Mesti bagi air sejuk sebab dia tengah teething. Tapi anak saya ni lebih berselera makan oat, mashed potato. Kalau nasi goreng, bubur, kurang. Pasta dia ok. Cuma susah la juga nak suap. Ada masa tu cuma nak susu je. Makan sekali sehari. 😌 Masak untuk dia, last-last ke perut kita juga.

Mcm ank pertama sy dlu..bila dah masuk 8 month mmg x nk mkn Nasi,puree Dan etc.. tapi mmg dia suka sgt mkn roti yg ad inti jagung,coklat jnma gardenia..roti tu sy cicah dgn air masak..inti tu sy buang..sehari mmg stanby dlm 10 ketul..dia mkn roti dgn pasta shja smp umo dia 2 thun stgh..masuk 3 tahun tu baru la dia mkn Nasi..tu pn hari2 mkn Nasi goreng cina..😂😂😂

Cuba bagi lain2 mknn. Kasih test2 manatahu ada yg dia minat or suka dgn mknn tu.

Tak pe jgn pksa. Enjoy je breakfeed. Anak saya start mkn umur 1y3m

dia tolak makan dr umur 6m ke? atau nak masuk 8m nie baru tolak makan?

5y ago

Dri mse 6bln dye mmg tolak smue mknan . Smue puree n finger food smue dye taknak skrng bby hnya bf je .

Dia Ada Gigi tak mommy..try bg finger food?

5y ago

Gigi takde lagi . Haritu dh beli finger food dye tpi taknk jgk .