nak bagi berat baby naik

assalammualaikum mommies semua...saya nak tanya mcm mana nk bagi berat baby naik ye sbb baby sulung saya ni tak nk mkn bubur nasi...dye aktif banyak bergerak sana sini tpi bab mkn dye susah...13/01/20 checkup dkt klinik KK...baby selalu nkn mkn ape yang ayah nye mkn...makanan sendiri tak nak mkn dye...

1 Balas

Berapa bulan sis? Mcm ank sy berat susah nak naik. 9bulan bru 6.7kg. Misi pesan kalau masak bubur dia tumis bawang guna minyak atau margerin. Kalau dh 8bulan bg bubur kasar. Jgn yg blend. Xpun nasi lenyek je buh sup ayam. Pagi bg sarapan roti cicah susu tepung.

5y ago

Sama la. Bubur kurang dh. Skrg bg puree je. Kentang labu. Skrg nk cuba bg pasta pulak. Harap nk la dia mkn.