Perut nampak kecil

Hye mummy. skrg dah masuk 7 bulan. tapi nurse n dr dkt kk ckp perut nampak kecil. bila scan dekat swasta, semua okay je. baby pun okay. siapa ada pengalaman org ckp perut kecik walaupun dah 7 bulan?

43 Balas

Saya... mgu 26 br saya tahu saya preggy dan alhamdulillah baby sihat even perut kecik. Bila lahir berat baby 2.9 kg..

Saya dh 37w ni pun Perut mcm bru 3bulan.. Tp scan Alhamdulillah bby sihat..berat pun normal dgn Usia.. Anak kedua...

Sama dgn saya. Tapi bila nurse ukur perut sama je dgn usia kandungan. Awak jangan risau. Baby ok je dalam perut 🤭

sy dah 7 bulan.. ramai yang tegur perut kecik, tp bila scan alhamdulilah berat baby normal je, jgn risau ya

Xde ape la tu jgn risau..sy pon xnampak perut mse prgnant anak 1 n 2 tp semua ok je.. Jgn risau sgt k

Sama mcm saya masa anak sulung haritu.. perut kecil je.. sekali baby keluar berat 3.52kg

saya dah 8bulan , perut still taknampak . kekadang orng sekeliling pelik tengok saya . 😅

saya pon perut kecik je nk masuk 8 buln dh..tapi perut saya kecik je..ank first pon sama..

sy same la smpai ke dkat tarikh due doc scan ckp kndungn mcm 32w pdahal mse tu da 38w

Xape..yang penting anak dlm kandungan sehat dan ibu juga. Semoga dipermudahkan. Amin