asid folid

Hye mummy nak tanya kalau kita beli asid folid kat farmasi asid folid apa yg bagus..

11 Balas

Folic acid sama je sis semua brand.. kita cuma perlukan 400mcg utk 1st trim.. 2nd & 3rd trim kena ambil 800mcg.. tp xleh mkn lebih 5mg sehari.. jd bli apa² brand pn xde mslh..

Sy dulu makan obimin pluz.. pricey sikit dari obimin biasa tp sebiji tu ada semua dlm tu x yah pk nk makan bnd2 lain da hehe

Sis beli yang farmasi punya pon dah okay. Sepapan rm1. Beli banyak2. Kalau nak mahal beli yang appeton tu rm30/40 lebih. Tapi sama je.

Saya beli dkt farmasi je sis. Brand hovid, mana² sama je yg penting kena makan tau 😊

Iberet folic 500 (Hb sy ok je mkn tu),,,xmkn hari2 pun sbb xbpe suke ubat)

Tq sis

Apa2 pn ok sis. Sama saja.

Appeton okey sgt2...

4y ago

appeton yg mana satu ye

Appeton