susu ibu mengandong

Hye mummies! Sy nk tnya,btol ke xboleh minum susu ibu mengndong? Sebab sy tgk ramai yg cakap kena kncing manis & berat naik mendadak lepas minum susu. Utk pengetahuan semua, sy minum Anmum(susu ngndong). Sy mmg sjnis yg suka minum susu, mntak pndpat mummies ya ?

8 Balas

Susu sebenarnya elok utk tumbesaran janin lebih2 lagi kalau susu khas utk ibu hamil. Mcm susu anmum sy x serasi sbb sy rse x sdap. Tp da mnum byk utk 1st trimester. Alhamdulillah gula smua ok. Lpas tu sy mnum Similac tp sy x suke rse dy. Akhirnya sy mnum soya (shari 1 kotak) selang seli dgn dutch lady (shari 2 kotak). Dan mnum horlicks..pastu sbb x suka susu jd nya pemakanan kene jaga. Sy totally avoid fast food mse pregnant

4y ago

Sis minum susu soya kotak brand apa ya?

Nama pon susu untuk ibu mengandung..minum lah ikot yg dicadangkan..3 scoop tu..jnji jgn mnis..satu hr satu kali pon ok..mse pregnant kene kncing manis tu ikot bdn memasing lah...xminum tu pon lau mmg dah kne kncing mnis lg jnuh mikir nape..huhu..beli je susu pape ikot poket memasing lah..jage diet mse pregnant insyallah..

Mula2 pregnant dulu minum susu HL. Tp 2 hari dah boleh habis sbb sedap sangat, jadi x terkawal pulak minum.. jadinya, saya bertukar ke dutxh lady yg kotak kecik2 tu. Sehari 1 kotak. Siap buat stock kt rumah. Dlm bilik ade, kt dapur ade, dlm beg ade. Jujur saya ckp, nk bancuh2 mmg x rajin, tu yg beli kotak je. Hehe

4y ago

Hehhehe..kann! HL mmg sedapp sngt.. Good opinion.. Nty sy boleh cuba juga mcm tuh..hihi 🥰

Dietitian sy ckp ibu hamil bleh minum susu tepung fernleaf family..sbb die da reduce fat..ibu2 yg gdm pn dieorg galakkn mnum susu ni atau fresh milk yg low fat

Dulu pregnant, 1 kotak anmum cukup utk saya minum 2 minggu, sebab kadang kala ade minum Anlene sekali. Setiap pagi dan malam 1 gelas, ok je, xde pun diabetes.

Susu anmum doc xsyorkan sgt sbb ade gula tkut kencing mnis plok..sy minum susu wildan, susu ni membantu hb dan jauhkan dr terkena kncing manis

4y ago

Blom lagii.. Sy bru 8weeks..

Cuba try minum susu farm fresh kurma.. Alhamdulillah.. Xde plak kne kencing manis stakat ni.. Sekadar pengalaman.. Result based individu

Hri tu g kk 3 org mommy kene tgur dgn nurse sbb 3org ni mnum anmum...berat naik byk..

4y ago

Mnum susu fresh milk pon dah ok dah😊