air ketuban borderline

Hye mummies... Nk tnya pengalaman mummies... Skrg 30w, scan smlm air ketuban 11 borderline doc ckp... Skrg kepala baby masih dkt ats, doc kata ok sbb dia masih boleh pusing²... Cuma doc cakap kalau air ketuban kurang, boleh sebabkan baby susah nak gerak n pusing²... Ade ke mummies yg ade masalah mcm sy? Boleh share ape yg mummies amalkan utk tmbh air ketuban dan adakah baby finally engage laluan?

2 Balas

saya dulu pun jenis ketuban kurang smpai kena warded 3 hari. tinggal 7 je masa tu. nasib baik masa pemantauan doktor air ketuban naik, doktor ckp mungkin masa tu baby dah kencing. balik dr hospital mkn tembikai banyak, minum air masak secukupnya. yg pnting kena cukup 10 gerakan baby. bersalin secara normal pd 39 minggu 4 hari.

11 tu ok la..bawah 9 baru boleh kira kurang..