Air Ketuban Borderline..

Ada x siapa2 mcm sy, doc bgtau air ketuban borderline... (20+) tp x explain in details.... Mcmana nk kurangkan air ketuban...?

2 Balas

Kurangkan manis². Sy hr tu air ketuban byk sbb rajin makan tembikai n ice cream, stop dua² tu next appointment doktor ckp air ketuban dah normal. Air ketuban takleh banyak, takut nti baby aktif sgt n terbelit tali pusat. Lg 1 takut nak dekat² bersalin kang baby songsang, tak kat kedudukan yg sepatutnya. Nti doktor suh czer pulak.

Knp nak kena kurangkan air ketuban. Sorry sy taktau

5y ago

Apparently air ketuban x bagus kalau lebih drp borderline.. Atau kurang drp borderline.. Tu la.. Sy pun xtau doc x explain lebih2... Just dia kata kalau lebih.. Nnti masa beranak baby boleh songsang.. Sebab banyak ruang utk berpusing2...