Baby kecik n air ketuban cukup2 makan. (32 weeks progress)

Salam. Sy dh 32 weeks 4 days. Ada x ibu2 yg ada pengalaman yg d diagnose baby kecik dr spatutnya n air ketuban plak cukup2 mkn (doc inform bacaan air ketuban sy 8). Btw doc ckp baby kecik tp still xtrbantut. Cuma skrng dlm observation n kne repeat scan lagi sminggu utk tgk baby n air ketuban. Cuma sy nk tau kot ada ibu2 yg ada pengalaman mcm ni.. ape yg solution ibu2 buat. N ape kemungkinan yg doc akn decide. Kne bersalin czer awl ke ape ke? Btw tq in advance utk share info.

5 Balas

https://community.theasianparent.com/q/em-bru-blik-jupa-dctor-n-dctor-bagithu-pru2-baby-sy-kecik-tidak-berkembang-sebb/4637251?d=ios&ct=q&share=true saya tkde pengalaman tp baru je baca post ni td ibu tu ckp anak dia paru2 tk berkembang sbb air ketuban kurang 😰

1y ago

tq for info. 🌸

banyakkan minum air masak dengan tembikai merah. makan banyak² tembikai pon boleh. tembikai tuu untuk banyakkan air ketumban

boleh cuba makan tembikai byk sikit...elok utk tnbhnkn air ketuban dan pembesaran baby..

Bnykkan minum air 2-3L sehari. Mkn buah-buahan n high protein food.

bykkn minum air