Boleh tak saya nak meluah?

Hye mummies, boleh tak saya nak luah sedikit dalam niey? Sbb hati saya betul2 sedih skng😔 macam mana yaa nak bagi rahim kuat dan sihat? Saya mengandung anak pertama gugur di fasa 6weeks dan kali yg ke dua 11 weeks 3 days dan skng saya dalam pantang...saya sedih sgt2 sedangkan saya dh jaga pemakanan,dah jaga kesihatan, makan makanan berkhasiat..tapi allah ttp memilih untuk beri sya kehilangan anak...saya kesian tgok suami, kalau kami jalan2 ternampak ibu2 pgg tangan anak, suami selalu pandang dgn mata sayu, saya faham perasaan dia, tapi saya tak tahu, bila check dekat klinik swasta, doktor cakap rahim saya sihat alhamdulillah, saya pun tak ada penyakit yang srs...tapi ntah kenapa saya asyik gugur, 2 kali membuatkan saya trauma,....dan skng saya kene pantang 3 bulan sebelum saya boleh mengandung semula..boleh saya minta nasihat dan pandangan? Apa yg prlu saya amalkan sebelum saya kembali sihat di fasa pantang niey? Terima kasih orang baik..kalau yg nak komen negative tu..sila jangan komen yaa..saya nak yg boleh beri pandangan dan nasihat sahaja.. #bumil

6 Balas

haii, in shaa allah pasti lps ni puan akan berjaya memiliki ank, jgn pernah putus asa , Allah lah perancang yg Terbaik.😊 nanti Allah akan bg yg terbaik untuk puan.Yakinlah Dgn Nya. Dia tahu puan n suami kuat sbb tu lah Puan n Suami diberi ujian, sy faham perasaan puan. puan blh amalkan asid folic blh beli kat farmasi, asid folic dpt kuatkan rahim n ada sesetgh org ckp dapat suburkan. semoga lepas ni ada rezeki untuk puan.aamiin

kdg2 gugur bukan masalah dari kite.. boleh jd jgak sbb masalah kromosom.. air mani/sperm yg x sihat.. klau suami merokok mintak dia kurang kn.. lg bagos benti tros.. suami pon boleh mkn folic acid jgak.. ni ape yg doktor terang kn kat sy dulu.. sbb sy pon 2 kali gugur.. n sy pon mcm sis jgak sihat xde masalah ape2.. semoga sis kuat ye.. InshaAllah nnt ade rezeki lg

2y ago

ye kee..wahhh tahniah sis, kalau ikutkan saya lambat seminggu je dri sis☺️ tapi rezeki saya kehilangan anak semalam..inshaallah sis..saya cuba ikhtiar macam yg sis bgthu yaa..terima kasih..dan semoga allah permudahkan urusan sis🥰

Saya ada pengalaman keguguran kehamilan pertama. Selepas 3 tahun saya hamil untuk kali kedua setelah ttc 5 tahun. Doctor sarankan saya makan dusphaston ubat kuat rahim sehingga masuk trismester kedua. InshaAllah Allah akan beri pada masa yang tepat. Jangan sedih. Saya doakan sis dan suami dikurniakan zuriat yang sihat soleh dan solehah. ❤️

Hai. Maaf sis saya hanya mampu doakan sis moga ada rezeki anak tak lama lagi. Kalau lepas ni sis disahkan hamil harap sis jangan angkat benda berat, buat kerja lasak dan sebaiknya jangan post/bagitahu orang lain mengenai kehamilan jika baru beberapa bulan. Apa pun moga dipermudah urusan ya.

Suami pun harus makan yg sihat dan ambil folic acid lepas ni.. Supaya sperma kuat..

Jangan sedih tau . InsyaAllah lepas nie rezeki lebih baik lepas nie aminn 🤲🏻☺️

2y ago

inshaallah, allahumma amin..terima kasih mendoakan..semoga apa yang awak doakan akan berbalik semula kepada awak🥰 allah lah sebaik2 perancang☺️