rasa cramp dekat cik bunga…

hye mommys..sy skrg 31 weeks tapi sakit sgt2 dekat cik bunga tu..rasa sakit mcm cramp & teramat sakit kalau nk berjalan…bile duduk oke,tapi bila bangun & nak baring & bangun dari baring mesti sakit..ade yg mcm sy tak?doctor kata sebab bby makin membesar..sebelum ni pregnant dua2 anak tak pernah rasa cmni…

13 Balas

Sy ingtkn xrmai mcm ni rupanya rmai, mksdnya btl la kes mcm ni normal sbb bayi mmbsr. Sy start jdi sakit miss v sbb slalu kluar masuk kreta kaki trkangkang, kuat jln jaoh2 n ddk lelama, klao guna toilet cangkung nk kena jengket kaki n thn bdn sbb sakit miss v sjk msk 3rd tri, skrg sy cuba kepitkn stakat blh n elak guna toilet cangkung, mcm xsakit pulak.

Sama dgn saya masa masuk 30minggu. Sampaikan nk jalan pun sakit. Tpi bkn kt miss v. Kat bahagian kelengkang. Saya ada pergi hospital. Doc kata normal. Baby kita nk membesar. Itu yg sakit. Dia cuma bagi ubat tahan sakit je.

2w ago

Nurse pun kata gitu. Kalau kita mengadung rapat. Mmg akan jadi mcm ni. Lagi2 anak ke3. Jadinya kena lah tahan sampai bersalin😌

saya dari 25weeks lagi rasa sakit macam tu.. tapi lebih dekat bahagian tulang miss v.. baring, mengiring,berjalan semua rasa . setiap pergerakan yg buat... kadang rasa sakit sangat,kadang kurang sikit..

2w ago

Sama la sy pun mcm tu . Cuba awk try baring letak bantal support perut bby pastu letak bantal atas kaki, pastu letak bantal lg celah paha, bila buat mcm ni kn kalau sy lah dpt kurang kan sakit kt tulang miss v tu hihi, sy perasan klau tilam keras pn ble buat sakit kt area sana

sYa dri awal preg lagi rasa mcm tu, now dh msuk fasa 3 rasa mcm lagi ssah, nk bgn ke apa mesti rasa skit, sya tnya dktor dia ckp tkanan pda bayi yg tgh mmbsar.. nnti lpas branak dia ok la.

Baru lps jadi dkt saya td . Biasanya sakit yang bearable . Tp td sakit yang teramat sampai nk baring nk angkat kaki pun x mampu . Sampai saya menangis . Now masih sakit . Kenapa yer ?

sy dr 25w smpai la nak masuk 35w ni rasa tersiksa sgt apalagi klau time² baring tu mmg siksa betul nak mengiring pun x dpt rasa mcm nak jatuh je ms V

takut ada keputihan...sama sakit kat beh..Sy ri tu kat Lua MMG xde keputihan..tp BLE dah DKT due buat swab test baru tau kat dlm tu ada keputihan..

Pernah terjadi dkt akk masa mengandung anak ke 3. Lps bersalin sakit hilang sendiri

1w ago

maaf lmbt bls. tak terasa sangat sebab sakit kontraksi tu lebih sakit.

Sy pun mcm tu sis.. Tahun lepas ..tapi now sudah sihat