Sakit ari ari

Saya mmg sakit time nak bangun dari baring , nak ubah posisi ke mengiring , nak bangun dri duduk lama , dari 18w sebab jarak dekat. Anak first rasa masa 30w camtu. Cume skrg ni 36w6d terlampau sakit masa bangun pg td. Nak jalan tu boleh menitik air mata. Normal ? Biasa kalau mcm baring nak alih posisi tu mmg sakit dah tapi sakit yg boleh je tahan tapi bangun pg ni sakit yg boleh bawak nangis oo🥹. #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

seeloknya consult dengan physiotherapist. kalau tak boleh, search SPD/PGP management di yt, banyak physiotherapist ajar cara mana, exercises yg boleh buat untuk legakan sakit tu.

apa2 refer pada yg pakar