sakit di area fefet

hye mmy,sy arini 38minggu 4hari…sy nk tanya kalau sakit sangat rasa mcm berat dekat area fefet kita tu maknanya bby masuk laluan dah ke?bile nk tdo & bangun dari baring rasa sakit sangat…ade tak yg mcm sy?due sy 24/7 ni…

14 Balas

Samalah kita sis.. Bhgian tu ngilu2 & sakit..nk mengiring kiri ke kanan bila time baring tu dh start xselesa sgt bawah... Tp sya rasa sebabkan baby dah start kebawah & kepala dia dh menekan ujung2 kite tu... Sya pun due 28/7 ni... Semoga dipermudahkan urusan kita

1mo ago

betul awkkkk..hehehe..semoga dipermudahkan urusan awk bersalin nanti😊

Sy punya due pun sama 24/7 tp doc bg tarikh admit 23/7 if tkda apa² tanda lagi, sbb sy ada gdm. Tp part baring tu ya allah mmg sakit sgt, mcm berat betul perut nk pusing dr kiri ke kanan atau kanan ke kiri , nk pakai spender pun susah😂

1mo ago

mesti selalu2 brckp dgn baby.. minta baby bekerja sama utk kluar . Sy pun gdm syukur baby kluar sebelum 40 minggu.. baby kluar 39week 5days😂.. esok nak masuk 40week hari ini dia kluar hehe.. tapi itu Tahun lepas🤣.. berat 3.4kg. sekarang baby Sy 8bln .. perempuan tapi nakal asyik nk angkat, nak jln. 🤣..

Tak smestinya juga, maybe ya maybe x. Sbb masa sy rsa mcm sis berat dkt area tu, msa tu scan 38w, doctor gtau blm msuk laluan pon maybe just sbb baby smakin berat. Klu nk check dh msuk laluan minta doctor scan

1mo ago

oke baik sis😊

kalau baru 2 bulan lebih tu masih lagi pening"dan rasa mau muntah itu masih normal ba kan😅sebab sekarang nie nda boleh makan bnyak klau makan ja trus rasa mual mcm mau muntah dan sakit kepala lagi

1mo ago

sy smpai skrg sis 7bln lbh sdh

sy baru 33weeks.. seksa sungguh rasa.. sakit pedih dekat bawah.. lelagi time baring.. nak kalih badan kiri kanan tu memang makan masa sebab rasa sakit sangat..nak pakai seluar pon rasa masa angkat kaki..

1mo ago

yer masa sy 33 weeks sakit teramat sgt,nk brgerak mmg sakit…masa anak 1st & 2nd tak mcm ni rasa sakit dia🤭

boleh jadi, boleh jadi just joints dah longgar, atau baby dah berat. selalunya kalau baby dah masuk laluan bukan takat rasa berat, bila bergerak memang rasa ada something kat tengah2 tu.

1mo ago

oke faham,ye bile sy berjalan rasa mcm ade something yg berat dekat situ😊tu rasa mcm ehh dia dah masuk laluan ke ehh

Sy masuk 31 minggu 2 hr, mmg rs susah nk duduk, nk bangun rs sakit bahagian punggung. Tak tahulah ada kata mmg gitu rasa nk bersalin tp tak bersalin pun.

1mo ago

betul2..sama lah sy😹

normal rasa sakit di bawah tu bila dah sarat tunggu hari. sama ada baby dah engaged dekat laluan atau pun berat baby yg menekan

1mo ago

tq sis😊

saya due 26/7 ni sama jugak sakit bahagian tu tapi malam baby kerap mengeras. normal ke? perlu ke saya pergi hospital terus? saya first mom 🥹

1mo ago

tengok jarak masa contraction. kalau konsisten setiap 15 minit tu dah tanda tak lama lagi nak bersalin

Samalah, tengah merasai. Time berjalan sakit betul kat celah2. Bjalan pun dah macam robot 😅 btw saya due 23/7