Fast food

Hye mommy smua, nak tnya is it okay untuk makan mcd like fries, chckn and nasi lemak. Adui always craving the fast food tapi bru 7 weeks ?

17 Balas

saya selalu cuba untuk tidak stress bila bab makanan ketika hamil. ye laa ada kata sis okay je makan itu ini sampai bersalin.. ada yang kata tak okay. Bagi saya bila bab makanan ni just berpada-pada... tu saja... makanan sihat mahu pun fast food. Masa ni laaa kita nak reset cara pemakanan (demi anak, demi kita), reset diri (kawal nafsu yang mudaratkan kita - sebab badan dan hormon kita tak sama masa kita tak hamil).. kesimpulan dia berpada-pada... takda isu okay tak okay pada pendapat saya saja sis.

4y ago

Thank you! ♥️

Sis, Xbole semua itu. Tak bole Kalau tak ajak saya! Sental je sis. Moderate. Ko jangan taram memacam dgn kuantiti yg over - takot penyakit lain plak. Saya naik 80kg mase pregnant- gynae saya sampai fed up nk suh saya berdiet. Tp lepas delivered, my confinement lady was so strict that she monitor my diet giler2. Klu tingin mkn je Sbb lepas deliver mmg byk kne pantang

4y ago

Hahaha🤣 Baik! Ni pun da naik 2 kg ayoo da kena hti hti

Makan je... selagi awk boleh makan... jgn la dgr org kata takleh tu... kesian awk... mcm sy tri pertama sy hnya blh makan ramen chess sahaja... hari2 sy makan ramen... dah la pedas... kalau tak makan lapar, nk makan benda lain bau pn dah muntah... jd sy makan je...

4y ago

Thank you! So your bby okay tak? Tkda bad effect apa apa kan?

mkn lee, jgn jdkn ruji dh la.. huu kolestrol x bguss. teringin beli je. sy dlu 1tri. delivery double cheese bgr & set aym spicy.. terbaikk pastu terus x nk mkn. tula sekali nk sgt🤣🤣🤣

Boleh..tp bersederhana lah ya.. mksudnya sebulan sekali ke mcm tu..fast food kurg elok utk kandungan..

Mkn je sis.. Sy masa tri 1 mmg nafsu mkn ilang.. Lgsg x leh telan apa2

4y ago

Sama la.. nafsu mkn hilang, tp lapar,bila mkn ta leh telan.. DR suruh pksa mkn jgk wlaupon muntah

Knp X blh...mkn je ape y sis nk...jgn bnde pelik2 dh la..

Sebenarnya semua benda boleh makan, cuma kena beringat

4y ago

Okay, thank you sis♥️

Boleh je..tp elak kan la mnom air gas

makan jer 😊😊😊