Fast Food - Week12

Hi kawan2, boleh ke makan fast food trimester pertama? Contoh nya ayam dan burger Mcd. Saya cepat lapar. Makan nasi takda selera. Ada effect pada baby ke kalau makan fast food?

2 Balas

fast food ni memang tam baik sis.. tapi boleh je.. tapi jgn selalu.. boleh effect weight gain, effect janin.. sebab proses food.. itu pun kalau Tak di kawal.. boleh try makan oat + susu Manis (sikit) utk kurangkan rasa lapar.. cola² kurangkan sis.. sbb 1 Manis boleh kencing manis.. 1 lg HB boleh kurang.. ganti he dengan minuman lain.. 🙂

Boleh je cuma jgn kerap sbb baby boleh kena kuning kalau byk fastfood