Hye mommy.. siapa first mom mcm sy ? 🙋 Saya buntu macam mana ya nak basuh baju baby 😂

Hye mommy.. siapa first mom mcm sy ? 🙋 Saya buntu macam mana ya nak basuh baju baby ? 😂 Rendam dgn air panas shj ke atau boleh guna softlan ? Atau ada sabun tertentu untuk basuh baju baby ? Due sy 8/10 jadi nak prepare brg baby siap dlm bag..

31 Balas

sama due kita hehe .. sy pakai tangan je sis rendam dulu baju tu .. xtahu la kalau pkai mesin basuh rasa was² sbb mesin dh bertahun x cuci bawah tu .

Saya pun taktahu tapi ikut pengalaman mak saya jaga adik saya. Dia cuci macam biasa. Cuma tak campur dgn pakaian adik beradik lain takut ada kuman.

sy pakai guna mesin basuh je,sabun abd tu..xde masalah pun,pening pala nak layan pantang larang org tua2 kata kena basuh tgn..letih..😅

saya pun first time basuh haritu. saya basuh je pakai mesin basuh no specific detergent. mak saya cakap ok je pastu saya pun ok je lah 😂

saya basuh guna tangan pakai sabun baby. nak guna mesin pun boleh, tapi sbb saya excited , so guna tangan, tapi mmg mengah gila la.

basuh biasa je guna mesin basuh. + pureen detergent. kalau bab nk jemur tu penting. kne betul2 panas matahari. jgn jemur dlm rumah

boleh guna sabun khas tuk baju baby bnyk jenama boleh Cari...su dlu pkai jnama ABD pureen..bau wangi tpi x terlalu kuat...

basuh guna washing machine biasa je. detergent guna baby punya tambah sikit dettol, set up guna baby garment wash 😄

sy pakai sabun basuh yg khas utk baju bby. basuh tangan je sampai die 6bulan. pastu sy dah pakai mesin basuh je.

kalau baby xda ekzema blh jer guna sabun biasa tu..sy pun pakai sabun biasa ja..ikut kemampuan sis lah hehe