Basuh baju baby

Hai saya first mom, wajib ke basuh baju baby yang baru beli dengan sabun pakaian baby? Tak boleh ke kite guna sabun pakaian macam biasa kita pakai? Huhu. 🥺#firstmom #pleasehelp

4 Balas

Hi, awak. Seeloknya guna detergent dan softener yang khas untuk baby sebab kulit baby sangat sensitif. Contoh softener untuk baby ada brand Downy. Bukan Downy yang biasa kita pakai tau. Downy baby ada gambar baby kat packaging dia. Nanti saya share gambar kat bawah. Kalau awak tak mampu, awak guna sabun TOP Gentle Care. Satu family boleh guna 😊

8mo ago

Ok baik. Terima kasih banyak2. Sy survey2 dlu.. tq.. moga dipermudahkan urusan kalian smua 🥰

x payah gune sabun pun..just awk gune pelembut n bilas2 camtu je.mmg kena basuh sbb kulit newborn very sensitive

8mo ago

pakai comfort baby kaler botol putih..muraj je wak

Recommended guna sabun untuk baby sebab kulit baby sangat2 sensitive.

8mo ago

Sabun baby kebanyakan mahal2

saya pakai yang nie