Air ketuban pecah 4.15 pagi (16/05/2022)

Hye mommy semua! Update terkini harini genap 38 minggu 1 hari🥰 tidur pukul 2 lebih pagi sbb baby aktif bergerak smpai perut jadi ombak la! Last2 pukul 4.15 pagi bangun mengejut sbb air tiba2 keluar terpancut ingtkan mimpi rupanya betul2 😮‍💨 kejut suami lepastu suami check bukan air kencing. Last2 bgun dari katil terus pakai pad sambil air mencurah curah kluar mcm air terjun! Tak boleh kawal mcm air kencing. Alhamdulillah air warna jernih setakat ni, smpai je PAC terus doktor check bukaan dah 2cm, buat CTG dgn USG alhamdulillah baby semua okay🤲🏻 so skrg saya dah kne warded di HRPB ipoh. Setakat ni ada keluar tompokan darah lepas pada check bukaan dan air ketuban pecah. Contraction tak kuat sngt just mengeras gitu2 je. Mintak doakan saya agar mudah bersalin ye mommy2 smua🤲🏻❤️ semoga urusan mommy2 di luar sana pon dipermudahkan ye. Terima kasih mendoakan saya🌹

20 Balas

Congrats sis! selamat berpantang ❤️. Boleh ke kalau saya minta sis share pengalaman bersalin dekat HRPB Ipoh? InsyaAllah saya due bulan 7 ni dan anak sulung jugak. Berharap sis dapat share pengalaman tu hehe. Doakan saya dipermudahkan urusan bersalin nanti ya! ❤️

2y ago

Ouh hehe mesti akan ada rasa nerves sbb nk dkat due date dah🥰 takpe sis jgn risau okay, jgn stress2 takut nanti baby pon akan stress tak pasal2 kne lahirkan awal plak nanti. InshaAllah boleh tu huhu, ouh saya haritu bersalin normal caj RM32 sahaja( hospital ipoh) Dia tgok jgk sis, kalau normal plus vacuum mahal sikit tapi bawah 100 la, kalau czer RM 100 ke atas. Saya harini bersalim esoknya boleh discharge dah. Macam saya 16/5 masuk wad pecah ketuban. 17/5 bersalin, 18/5 boleh discharge mcm tula