Tanda bersalin ke mcm ni?

39w3d. Adakah ni dikira tanda bersalin? Dari tengah malam layan on off sakit bawah perut + pinggang + bahagian bontot rasa mcm nak buang air besar tp tak. Pagi ni bngun terasa mcm ade lelehan celah kangkang tp bukan ketuban. Sbab dia lendir + mcm keputihan mcm tu ade bau skit2 je. Pastu saya try pakai pad. Ni selang 20 min check mcm ade bleeding skit. #firstbaby UPDATED 4pm: Dah pg hospital dah. Tiba2 smpai hospital sakit2 smua takde dah🤣 CTG pun dpt low contraction je manja2 gitu (tp mmg takde sakit dah masa buat ctg tu haha).. Doctor tak check bukaan sbab contraction pun xde dah. Dia suruh balik dlu. So klau sakit makin kerap makin sakit, or pecah ketuban baru dtng balik haha UPDATED 10pm: Seharian jalan kat mall harini. Tengah dinner kat Nando’s tiba2 ade “pop” mcm tu lepastu kluar air ketuban bnyak giler basah pad basah juga seluar lencun🤣 gigih berjalan juga pg tempat parking kereta sambil husband papah🤣.. Skrng kat hospital dah , ade 4cm bukaan. Doakan saya selamat bersalin ya.. 🥰 UPDATED 2am: Alhamdulillah setelah 3 jam lebih bertarung selepas pecah air ketuban tu saya dah selamat bersalin normal pada 1:37am. Baby girl 🥰 10pm bukaan 4cm, 1:20am bukaan dah 9cm. 1:37am baby kluar dah🤣 Doctor ade la potong and jahit skit . Pic pertama- 7am Pic kedua - 12pm

Tanda bersalin ke mcm ni?
29 Balas

UPDATED 10pm: Seharian jalan kat mall harini. Tengah dinner kat Nando’s tiba2 ade “pop” mcm tu lepastu kluar air ketuban bnyak giler basah pad basah juga seluar lencun🤣 gigih berjalan juga pg tempat parking kereta sambil husband papah🤣.. Skrng kat hospital dah , ade 4cm bukaan. Doakan saya selamat bersalin ya.. 🥰

6mo ago

Alhamdulillah..tahniah sis! Happynya sudah settle bersalin lepas tunggu 39 minggu..hehe. ☺️

salah satu tnda. sy anak first dlm 2hari jgk lps trun tnda baru bsalin. yg anak second nie mybe sbb dah ada laluan bsalin. pkul 4 pg trun mucus plug + sakit manja². kmudian pukul 4.45 trun darah sikit sakit pon manja2 lagi. sampai pac pukul 6pg alhamdulillah dh 6cm. dan drh dh strt trun bnyk n sakit pon dh strt kuat dah.

6mo ago

Tu la. Ni baru je kluar lendir jernih + darah dah. Ketuban xpecah lagi. Skrng otw ke hospital.

Ni klau dah turun tanda, 2-3 hari lagi mesti sis dah nak bersalin. Sy layan sakit kat rumah. Kalau layan sakit kat hspital, stress sebab takde katil, layan contraction kat kerusi besi sungguh la tak selesa. Kalau ada katil kurang2 dpt baring pun jadi la.

dah tiba masany baby awak nk keluar tu.. semoga dipermudahkan sis.. kan sis menunggu hari kan..😊. doakan sya juga 38 minggu 3 hari masih belum ada tanda.

6mo ago

sama juga... 38w 3d.. petang td sy keluar darah sikit².. bila pakai pad, coklat je...kontraksi kerap, x kuat... harap bersalin awal dr due.. semoga dipermudahkan urusan kita semua.. aamin

Weee finally dah bersalin!! Selalu tgk sis update psl pregnancy😂 dlm hati selalu ckp sis dh bersalin ke belum yee hhahahaa. Doakan sy jugaaa sis, sy 37w+ menghitung hari jugaa🙊😍

6mo ago

Hehe Alhamdulillah. Smoga awak pun nnt dipermudahkan urusan bersalin nnt hehehe.. Santai2 je 😍

sya first mom 37w 5hari, skrang belakang sakit dua kali ganda dari biasa tapi perut tak mengeras just kdg mengulas tapi tak kuat, air lendir or darah takde pulak , kena gi hospital jugak ke

saya 31 wek .. baru je tadi kluar dara sama lah di suru balik .. kalau bdara lagi kena p hospital lagi Atau keluar air ktuban .. semoga di permudahkan urusan ibu2 megandung aminnn

Wahhh Tahniah Sis Jacyntha... Bestnye baby newborn.. Selamat Berpantang. Jgn stress2 waktu berpantang. 😉 Enjoy that moment okay.

Wahh tahniah sis! 🌹Selamat berpantang. Kalau awak sudi, nanti share la pengalaman bersalin di KPJ. Nak tahu juga hehe

5mo ago

Bestnyaaa. Doakan saya pulak ye. Due 24/11 ni. Esok dah 39weeks 🥹 doakan saya semoga dipermudahkan urusan bersalin ❤️

nk kluar da tuu..trikh awk n tnda bersalin awk smeee mcm sy..mkin lma drh akn kluar byk dn awk akn kerap contraction