Bukaan 2cm

Isnin lepas sy warded sbb ada lendir campur darah, tp takde sakit contraction, mengeras yg kerap, atau pecah ketuban. Bukaan baru 2cm. Tp petang semalam sy dapat discharge sbb bukaan maintain 2cm and takde tanda2 yg tiga jenis tadi. Jadi doktor benarkan balik sbb baby setakat semalam baru 36w3d. Ada tak yg pernah lalui pengalaman yg sama? Biasa kalau dah 2cm, berapa tempoh paling lama utk dapat tanda contraction apa semua tu? Ni anak no 2 sy. No 1 dulu pramatang 26week. Jadi sy takde pengalaman utk bersalin full term. #bantujawab

1 Balas

Bukaan bergantung pada badan masing2. Lain orang lain sis. Tapi apa kata awk buat la jalan itik ke apa bagi cepatkan bukaan tu. Takde contraction lagi kan?