38 minggu baby masih sedap dalam perut

Ada cara nak cepatkan bukaan tak? Anak pertama 😅 setakat ni cuma ada tanda keluar darah je. Dah ke hospital tp baru 1cm bukaan. Belum ada rasa contraction kerap & air ketuban pecah

4 Balas

Kerapkan lakukan senaman butterfly , ketuk ketampi . Berjalan padang permainan selarat yang boleh , 3 set ke atas . Lepas berjalan tu balik rumah lepas maghrib sambung senaman . Buat semua tu sambil baca zikir yunus dan usap perut dipermudahkan dan pujuk baby keluar awal . Specific date bila nak . InsyaaAllah .

Exercise guna gym ball, banyakkan berjalan & naik turun tangga mana yg mampu.. pastu pujuk baby keluar.. hehee

Kerap bersama, berjalan, turun naik tangga, ketempi, jalan itik. jln dlm air

bnykan bergerak...nnwat senaman kupu2