Bersalin Czer Pregnant Lagi

Hye mommy, saya bersalin Anak first Secara emgncy czer & setelah ank Berusia 3 tahun saya pregnant ank kedua. Skrg usia kandungan baru lagi 5 week Tp sejak berapa hari ni saya kerap sakit perut mcm krem segugut sampai nk berjalan terasa, batuk & gelak pun terasa sakit krem di perut. Tp Tiada sebarang pendarahan atau spotting. Normal ke ? Atau Sbb Keşan operate Sebelum ni ? Atau mommy Yg pernah czer Sebelum ni pregnant lagi ada x rasa mcm tu ?

1 Balas

awal2 pregnant memang kerap cramp sis. sebab rahim tengah nak mengembang. tapi kalau sis rasa cramping tu teruk, boleh gi check up. tu boleh jadi simptom ectopic atau ancaman keguguran. kadang tak ada apa pun, cuma kalau risau, gi je check up. better safe than sorry kan. btw tahniah sis 💜

2mo ago

kalau luka dulu banyak scar tissue, boleh jadi juga tu yg buat sakit. tapi selalunya awal2 ni tak bahaya, cuma akan sakit lebih lah sebab rahim nak mengembang, tapi scar tissue tu keras tak boleh kembang, dia tertarik. kalau sakit sangat sis boleh bagitau doktor tau