Perut Krem Kandungan 22 minggu 4 hari..

Hai semua... saya 1st pregnant.. nak tanya adakah normal bila kandungan 22 week 4 hari perut terasa krem sebelah kanan perut bawah.. bila saya cuba gosok2 lembut dekat tempat sakit tu seperti ada ketulan. kerap plak rasa krem tu.. ada x mommy 2 yang alami benda yg sama macam saya.. terima kasih..

4 Balas

Sy skg 23w6d..start 20w smpai skg sma mcm awak..byk kali g scan sbb risau..time bsama mmg perut mgeras n ketul tu lg obvius n sakit😂..doc ckp y ketul2 tu baby..1st rsa sakit kalo tekan..lma2 okey..n dia akan sentiasa btukar2 tmpt..kdg kiri kdg kanan..y sakit2 kt bwh perut kanan tu sma la sono & doc ckp tu ligamen nk mgembang n perut nk mbsr jadi mmg akan sakit..tp kalau risau jgk better pegi cek ye..y pting jgn angkt bnda brt2 ye..lg terasa sakit kt ligament tu

1y ago

Due 4.4.23..

sy baru masuk 22w juga, rasa cramp kerap belah kiri. Semalam scan & kedudukan baby doktor kata mmg dia suka ke kiri sbb tu maybe sy rasa cramp belah sana je. Tapi sy tak rasa apa² ketulan sbb doktor kata terlalu awal utk rasa pergerakan baby yg kiat atau rasa fizikal baby.

Sya PON CM ni jga ada rsa cram2 bawa perut bru 19week4day..Sya ada tnya..dokter ckp rsa cram2 bawa prut tu normal SBP posisi baby tukar2 tmpt dan rahim pun mmbsr KLU baby mmbesar cuma KLU ada keluar darah trus ke hospital..ketulan keras2 bawa perut tu baby☺️

normal klau ade cramp. cuma klau still risau n still x hilamg, trus ke klinik consult dgn doc. sy ade rasa cramp2 jugak tp xdelah smpai rasa ade ketulan.