Baby 4 bulan berak tahi keras

Hye mommies.nak tanya kalau baby berak tahi keras apa perlu saya buat n puncanya ye?

6 Balas

beli cecair yg msok kt lubg buntot ank tu sis . beli kt farmasi bgtau tok bby 4bln . bby 4bln xbole bg mkn ap2 wlau pon betik tkot usus sumbt . sy dlu ank sembelit bg ubt tu je . mak sy sndri pon bg tu je pd adk2 sy mse dorg msih kecik . Alhamdulillah wlau pon mse tu najis xsempt cair tpi dy bole kelua kn najis dy tu sbb ubt tu licin kn lubg dubur dy . klau bole tau sis bg susu bdn ke formula pd ank ye .

Jgn sesekali bagi makan apa2. 4bulan tak sesuai makan apa2 lagi. Jumpa doktor utk ubat lembutkan najis bagi bayi. Pls.

susu bdn k susu fm?klu susu bdn sis mkn.Buah oren bg lawaskn njisnya

5y ago

mngkin perubhn buln dan xsesuai susu tu kot..Ade mcm tu

4 bln xboleh beri apa2 makanan lg melainkan susu shj, Air masak pun xboleh..... Puan ada tukar cara bancuhan Susu x? Mungkin Susu tu dh xsesuai utk umur dia, sy nasihat kan puan b'jumpa Doc utk kepastian, umur2 ney kita xboleh pandai2 sendiri tanpa nasihat dr Doc. Even nk guna ravin enema (ubat air masuk punggung) sy rasa puan perlu minta nasihat Doc t'lebih dahulu. Tq

Kalau anak sy, xblh mkn mknan perisa coklet dan milo..

Ksi mkn papaya sis..papaya yg lmbut tu..bt mcm bubur..mcm anak sa taik keras ksi mkn papaya☺️☺️

5y ago

Baby x 4 bulan x boleh makan selain susu formula atau susu badan..