Baby berak tahi keras

Baby da nak masuk 1 tahun . Baru seminggu tukar susu step 2 tapi dah x nak sgt susu fm lepas tu berak tahi keras . Klu nak berak nagis je . First time kena . Macam mana ye ?

8 Balas

1 tahun dah boleh makan kan? kena bg minum air putih juga & buah tinggi serat. utk senang berak. & cuba tukar susu, mungkin punca sembelit juga

Makanan lengkap, perbanyakkan air dan buah. Kerap bagi air kosong. Buah pisang, prune, betik, naga. Makanan Atleast ada berkuah

suggest minum air yakult sbb anak sy kalau berak keras sy bgi yakult insyallah berak akan normal balik

try susu lain yunk. susu dugro fruit & vegi tu

bnyk minum air dn beri buah seperti betik..

sama mcm ank sye sis tu pgl sembelit

biasanya kurang air tu sis

kurang air suam tu