hi, nak tanya anak kalau dah start makan normal ke kalau dia berak susah atau berak nya keras.

apa patut saya buat untuk bagi dia senang berak dan tak keras tahi nya

4 Balas

Every day pagi petang, bawa dia pergi ambik matahari. Sebaiknya jemur perut and belakang dia. Lepas makan banyakkan bagi minum air kosong. Saya bagi anak saya air mineral. Buat masa ni anak saya berak hari hari walaupun tak bagi sayur. Elakkan bagi dia benda berasaskan bijirin(grains) dan gandum. Saya memang pantang gila dua benda cus it ruins gut microbiome. Also tips lain, nak senang berak rajin bagi pumpkin. Rebus pumpkin and carrot. Then blend. Bagi anak makan. Kalau desperate sangat (sampai 3 hari tak berak), bagi gripe water

1y ago

Campur boleh tak campur pun boleh. Ikut anak gemar tak gemar.

kalau anak saya breakfast wajib oat campur buah ... pengambilan oat hari2 senang baby nk membuang ...cuba awal buat mana taw serasi ..

Buat 4 days rule untuk pantau menu apa yg buat najisnya begitu

minum air masak x ? ada bg sayur & buah x ?

1y ago

ada bg tu semua..buah tu sy bg betik.sayur carrot dgn sawi ok ke?