Nmpak kantung je

Hye mommies2 kantung je nmpak bby xnmpak lg docter suruh dtg lg 2 minggu Ada ke mommies sama mcm sy ? Comment please risau sngat2

Nmpak kantung je
20 Balas

normal sbb kandungan mungkin kecik lagi, sama mcm saya baru baru ni scan 8 weeks kantung kosong, tipu saya tk sedih bila doc ckp dtg semula lps 2minggu kalau kata kosong jugak means kandungan tk menjadi & kena cuci.. then saya doa byk byk sementara tunggu 2minggu lagi nk scan.. genap je 10minggu saya scan Alhamdulillah bby aktif & nampak seketul bentuk baby.. Allah je tahu perasaan masa tu.. selagi awak tkde bleeding jgn risau, inshaAllah kandungan menjadi bykkan berdoa.. semoga dimudahkan segala urusan awak ya🥰

Hi, sebelum ni saya pernah gak terjadi macm tu try scan tapi waktu tu kandungan 5 minggu, then docktor kasi appointment lagi pada minggu ke 10,alhamdulillah dikurniakan kembar under satu kantung, rasa terkejut gak pada waktu tu bila tahu hamil kembar dan tak expect banyak sbb scan hanya untuk kepastian ada baby, tapi allah maha berkuasa dikurniakan 2 sekali, gembira sangat

sama macam saya 7week nampak kantung jee doktor ckp nampak macam 6week baru..doc tanya betl ke saye bg tarikh Last period,sye ckp betul selepas 2 minggu septt doc kira 9week tapi scan baby kecik macam 8week Hehehe so kena lah tukar dute dari 16/2 jadi 28/2..doc ckp kemungkinan period saya x menentu sebab tu baby lambat sikit

Jgn terlmpau risau fikir baik baik inshallah sya rsa awk awal lg sya ritu pn scan terlmpau awal yelah mennti anak ke tifa lmbt nk dpt sonok scan awal mse tu 6 weeks mmng tk nmpk masih pembuahan jgn risau nnti dh 9 or 10 minggu blh scan inshallah dh nmpk smua amin sya doakn ye skng sya dh 11 weeks scan 9 weeks dh nmpk

2y ago

awk pregnan 11week mcm mne smua ok dh scan lgi ke bentuk dia mcm mne..pastu pregnant 11week ape yg awk rse..mybe lau perut blom rase sbb bby maih kcik kn blom dpt rase tendng2 lgi

Hi, masa 8w saya pun macam ni. Down sangat sebab kononnya after checkup 8w nak buat buku pink. So doktor suruh tunggu lagi 4 minggu, and 12w saya datang check sekali lagi. Alhamdulillah, baby aktif! So awak jangan risau oki, as long as takda spotting & jaga makan, InsyaAllah tak ada apapa. 🤍

Lagi 2 minggu if cek still tak nampak,boleh minta doktor scan dari bawah. Mcm sy dah 2 kali scan still xnampak apa2. Just kantung kosong je. Bila scan dari bawah baru nampak cenonet je dia kat situ ☺️

awk nnpk kngung kire ok tau kire positif pregnan mybe awk nye bru 2 minggu mse sye kantung xnmpk bby pon xnmpk lps 2minggu dtng lgi bru nnpk kantung ngn bby nye thu2 dh 6w2d skrng dh 12minggu

saya scan bulan 6 doc ckp awal ag mgkin baru 4week xnmpk janin lg mse tu.. lepas sbulan dtg balik scan dah 9week 4hari.. skrg dah 10week 5hari esok baru g bukak buku pink..

Saya masa 6w pun tak nampak tp doc bagi date 2 mnggu lagi lepastu alhamdulillah dah nmpk. Kdg mmg lmbt nmpk . Awak positive je tau InSyaAllah ada tu 🤲🏻

2y ago

Sy risau takut gugur ke apa , sekarang ada flek sikit2 xbanyak sngat

Dulu masa 2nd scan pun mcm ni nampak kantung je. Lepas tu doc scan dr V baru nampak baby n bunyi degupan jantung pun kuat 🙏🏻