Berapa week baru nampak baby bump ye??

hye mommies semua, harini saya dah genap 3 bulan tapi perut saya sama je..mcm x membesar pun..normal ke tak ye?? selalunya berapa bulan baru perut timbul?? dia buncit dekat bahagian mana ye?? antara pusat dgn ari2 tu ke?? ???

19 Balas

Pengalaman saya prgnant 2 org anak perut 7 bulan baru nampak..yg ke3 ni pun sama rasanya dah 18 weeks pun xnmpk lagi..perut kecik ni best jgk sebenarnya sebab xde stretch marks..nanti besalin pun perut cepat slim berat badan pun cepat turun..

asal bby sihat je,perut membesar sket2, xde la membesar terus..kt bahagian pusat ke bawah dulu, bila dh membesar dgn jayanya baru la sampai ke atas, dkt nk brsalin nanti nmpk mcm perut jatuh,bahagian atas mengecil sket..cmtu la😁

Same la sy skrg 3 bulan dan baby bump masih belum kelihatan. Mase 8 7 weeks nmpak sikit mungkin time tu angin penuh. Skrg angin da kurang baru nampak baby bump kecik lagi.. tak pe la, yg penting doktor cakap baby sihat.. hehe

4y ago

itulah.. waktu awal2 dlu nampak tp skg dh x nampak 😭😂 itu yg pelik tuu

Sy 5bln br nmpk perut sikit. Tp baby membesar ok jea. So kalau 2-3bln still tk nmpk baby bump tu tk perlu risau. Ade setengah org perut tebal dh boleh nampak.

Saya pun masa 3 bulan perut pn xnmpak lg. Tpi dah msuk 7 bulan baru perut tu dah nmpak comel2 hehe🙈

Macam saya, 7 months nak masuk 8 months of pregnancy baru nampak baby bump 😊✌🏻

4y ago

Betul2. Untung awal2 tu masih boleh pakai baju sebelum pregnant 🤭😊

sye 4bulan bru nmpak , mse first mcm buncit je😁 skang 5bulan ❤

Sy 6bulan pn nmpk kecik je..hehe.. tp baby kt dlm mmbesar elok je ikut usia dia..

Normal , and terlalu awal . Tengok org gak ad 5bulan keats

Saya msuk 7 bln bru nmpk bbybump... 😁