Suntikan kancing gigi

Hye mommies, saya dah buat inject kancing gigi yg pertama, yg kedua belum lagi. Inject yg kedua ni lagi sakit dari yg pertama atau sama je ye?

57 Balas

Sy kena inject yg pertama tu sakit sgt2. Sy tataw lah kalau nurse tu kasar atau pon mmg akan rasa sakit mcm tu smpaikn tgn sy bengkak n lebam. Kali kedua inject, sy tak rasa pape. Nurse tu ckp ok dah setel. Sy tekejut. Sy tanya dah inject ke. Dia ckp dah . Haha. So tataw lah nak ckp mmg inject kancing gigi ni sakit ke tak. Atau pon bole buat lenguh tgn. Sbb sy mmg tak rasa lenguh2. Mgkin antibody masing2.

Tengah hadap juga ni..22weeks cucuk biase je la 0.5ml je ciout tp berat rasa bila dh lepas msuk ubat tu. Ni dah 2 hari berat tgn sebelah..tambah2 nak pusing stereng keter rasa la lenguh dia. Bengkak sikit kt tempat inject tu.

Bg sy dua dua tak sakit, 1 sy wat kat hosp, 1 kat klinik. Sy tak wat kat kk, sy follow up every month kt klinik swasta & then now hospital terus hehe. Dgr2 kk jarumnya tebal, tak pasti sy, sy kat klinik doc guna jarum baby

Sy br smlm kn inject kancing gg...so far ok je xde lenguh2 ke ape..xmcm y nurse ckpkn tu,ktnye akn lenguh sampai ad org xleh nk bt kj rmh...mgkin ikut antibodi seseorg jgk kot...lg 4w kn inject plak kali ke2...

Saya kena inject kancing gigi sekali je. Tapi masa pregnant anak ketiga, tak kena inject sebab doktor kata anak nombor dua dan tiga ni selang setahun je (2012 & 2013), jadi tak perlu suntik 😅

klau sy,mmg xsakit lgsg nk banding dgn yg first..hehe yg first tu bengkak,demam,lenguh tgn,smggu jugak la..inject kali kedua ni,rilek je,tak bengkak tak sakit pon..hee

4y ago

tp sy rasa,maybe bergantung kpd nurse dan cara dia inject tu..sbb yg inject sy bkn nurse yg sama..

Sye kene skali je injection tu. Itu pon nurse hampir lupe pasal injection dekat saya 🤔 injection tu masa sye dh week berapa dah dekat nk beranak dah

Sy yg pertama stakat rasa lenguh jela. Dua hari jugak la tido xblh kene lengan yang cucuk tu. Yg kedua belum kena lagi. Harap harap okey jela smuanya.

Suntikan yg pertama sakit 3 hari.. smpaikn nk tidur pun tak boleh.. Suntikan kedua sakit masa suntik je.. Lps tu tak sakit pun huhu..

Pengalaman saya..lpas inject kancing gigi ada rasa lenguh sikit je tgn. Tapi okay boleh buat kerja yang menggunakan tgn lagi..😊

4y ago

Same la , sy smpai xleh tdo die punye lenguh😂