Suntikan kancing gigi

Hye mommies, saya dah buat inject kancing gigi yg pertama, yg kedua belum lagi. Inject yg kedua ni lagi sakit dari yg pertama atau sama je ye?

57 Balas

Kalau saya cucuk kali kedua lagi tak rasa sakit. Alhamdulillah lah, walaupun yg pertama tu rasa jgk pedih pedih nya 😂

4y ago

Hehe tak lah, yg kedua rasa biasa je

Sama je sis sakitnya hehe.. anak pertama memang kena dua kali, kndungan yg seterusnya sekali ja x silap sy hehe..

Sy sekali je injection kancing gg .. utk pregnancy Kali kedua ni .. yg first dulu tak igat plak 😂

Sy kena cucuk kali pertama ok drpd cucuk kali kedua..smpai ada kesan lebam..nurse tu kasar ckit kot

Alhamdullilah,lps inject kancing gg tu. Tidak pernah rasa kebas2 tgn. Mgkin ikt badan masing2 kot

Minggu keberapa kena suntikan kancing gigi yea??sy dah masuk 32 minggu tp xpernah kena suntikan lg

4y ago

Xpe je sis. Try tanya. Kalau lupa lagi berisiko nnti

sama je. Cuma bg sy takut jarum ni ngilu laa jugak. Pastu sy jadi penat tidur je lepas tu 😂😂

4y ago

Sy pun takut jarum jugak tu ngilu2 je rasa 🤭

Kalau sis yg pertama sakit bdan demam 3hari...yg kedua xtaulaa pulak skarag dh 31weeks😊

Baru tau pasal suntikan ni...agak2 minggu kebrp ye kene cucuk..nak prepare mental n fizikal ni..

4y ago

20w ke atas dan bila ibu dah boleh rasa baby gerak. Sy kena masa 22week

1st mcm ok xde apa. lenguh2 sikit. yg 2nd mcm lain mcm sikit. rasa nak demam. 😅😂