scan

hye mommies , nk tye kalau 6weeks dh bole scan ke buat details scan. 1st preganancy lagi. bnyak bnda yg tak tau. mommies2 kat lua boleh share ilmu.

5 Balas

Scan biasa ngn detail scan mnda yg brbeza...detail scan dibuat msa dlm 6bln kndungn mcm tu...utk tgok ksluruhn fzikl bby tmsuk utk kesan sumbing..s.down..kidney..jntung..otak..yg ni biasa sonogrpher terlatih yg buat..gynea sndri pun kdg x buat sbb bukn kpkaran die..

detail scan 18 week ke atas utk tahu perkembangan baby dgn baik . utk syndrome ape tah lupa 11 hingga 13 week tak silap . scan 2d biasa bila² pun boleh

Boleh je. Cuma masih awal. Ada org, x nmpk jelas lg janin tu. Ada org, dh nmpk n boleh dengar heartbeat.

5y ago

Ohh okay2. Terima kasih. Hehehee

Utk dating scan, 8w keatas baru okay leh nmpk baby & heartbeat.. utk details scan, 20-28w nnt..

5D scan better 28weeks ke 30weeks.. Dan gender scan 21w smpai 28w..