BABY ASYIK MENANGIS

hye mommies... nak tanya pendapat... sy skang dalam pantang dan baby dah 1 bulan 3 hari... baby asyik nangis dan meragam... ada tak cara nak tenangkan baby... baby asyik nk menyusu jer walaupun dia dah kenyang dan dah smpai muntah2... Nk kata kembong, baby kerap kentut, buang air pon ok, tapi dia selalu tahan mata n xnak tido... Mohon kalo ada cdangan atau petua yang boleh kongsi supaya baby lebih tenang...

2 Balas

mcm ank sye dlu.kerap meragam.lagi2 wktu mlm. kdg nangis lame smpai merah2 muke ngan mate dy. slalu nye sye amik air basahkan muke dy smpai dy bkak mate lpastu bru sng pujuk. tu kalo nangis tkejut la. tgh tydo tibe2 nangis kn. klau siang2 dy nangis tu ad lah ape2 mslh nye. ibu kne make sure slalu perot x kembong,tuka pampers slalu, or pnas ke, ade la tu dye x selesa ape2.

Baby ngntuk kot. Tp ada baby xreti tidur sendiri.