Baby 1 Bulan Kuat Nangis

Siapa tau nape baby 1 Bulan asyik nangis, bkn lapar sbb bg susu xnk sbb dh bg minum sblm nie, Dan pampers jgk dh tukar.. I rs sbb perut msk angin.. Baby asyik cam nk kentut dgn mimik muka n bunyi nk berak xpi xkuar kentut.. Mummy2 boleh share petua n Xperience x

1 Balas

1. Sis cuba elakan makan garlic or mkn mknn yg berangin. Takut baby kembung. 2. Sapukan balm/minyak panas (yg sesuai utk bby) kt bahagian perut & tapak kaki sambil urut sikit) utk mudahkan baby buang angin.